Jurnalul lui Hayal: Mica arhitectă

Jurnalul lui Hayal: Mica arhitectă

   Aparent, să fii PR nu înseamnă doar să răspunzi la apeluri sau mesaje, să organizezi ședințe și să participi la întâlniri de afaceri. Înseamnă să te întreci pe tine însuți și să te poți descurca în orice situație, încât totul să iasă la final bine nu numai pentru tine, ci și pentru compania pe care o reprezinți. Eu am învățat în timp cum să pot duce acest post până la capăt, cu succes, pe care îl gestionez deja de cinci ani. Iar oricare obstacol care îmi stă în cale de fiecare dată este o nouă provocare pentru carierea mea. Ca exemplu, o să vă povestesc de prima mea provocare pe care am întâlnit-o nu cu mult după ce m-am angajat la Crossfire Enterprise. Deci, pe scurt, să începem! 😉

   Totul se petrecea când eu lucram de doar opt luni pentru Crossfire Enterprise. Clădirea propriu-zisă este una obișnuită, înaltă, opulentă, plină de birouri, dar s-a diferențiat de celelalte clădiri prin arhitectura sa și a aleii din fața acesteia. Știai imediat unde se află compania doar după micile detalii care se aflau pe respectiva alee. Dar aceasta necesită, din când în când, redecorări sau reparații, iar în anul respectiv chiar era nevoie de o redecorare serioasă. Bineînțeles, pe cine a căzut această sarcină?! Pe mine!! Micuța Hayal devine arhitect, yey! 🙂

   Primisem sarcina de a mă ocupa de organizarea reamenajării fațadei. Prima oară când am auzit vestea credeam că mi se vorbește în chineză, mă simțeam total pe lângă subiect. Aveam nevoie de un sfat ajutător, așa că, am decis să apelez, din nou, la Zane, cel care m-a învățat o mulțime de lucruri până acum și care m-a ajutat de multe ori. Îl găsisem în biroul lui, unde se află mai tot timpul, și începusem să-i turui tot ce era în capul meu.

   -În primul rând, calmează-te! Te comporți zici că ai văzut un panda rănit.

   -Panda rănit?! 😦

   -După cum ziceam…liniștește-te. Nu-i chiar așa de greu precum pare.

   -Cine vorbea. Tu care conduci totul aici. Spui un cuvânt și se rezolvă imediat.

   -Hayal!

   -Da, gata! Sunt calmă.

   -Bun! Deci, ce trebuie să faci? Trebuie să intri pe internet și să cauți birou de arhitectură. Te documentezi, îi contactezi și ai terminat. Simplu, nu?!

   -Atât?! Doar atât?!

   -Doar nu ai crezut că te pun pe tine să redecorezi? Doar nu ești Brâncuși!

   -Mai știi…e prima mea sarcină de acest gen.

   -Prima și nu ultima, Hayal.

   -Presupun că o să mai am o grămadă de asemenea atribuții, nu-i așa?!

   -Bingo!

   Atunci, lipsa mea de experiență se vedea de la o poștă, cât despre Zane…el a rămas neschimbat. Dar nu asta contează acum. M-am întors în biroul meu, îmi luasem laptopul și începusem să explorez vastul Google. Căutam cea mai bună firmă care să se ocupe de așa ceva, voiam pe cineva profesionist, de calitate. Într-un final dădusem peste o firmă care se numea proiect de casă.ro. Părea că se plia perfect cerințelor noastre, i-am contactat și au fost de acord. Planificasem o întâlnire pentru a vedea ce schițe făcuse și ce idei aveau.

   Credeam că va fi o întâlnire obișnuită și simplă de afaceri, dar totul se complicase când echipa respectivă ne-au anunțat că aceștia au rămas fără grafician. Iar fața lui Zane exprima o dulce dorință de ai strânge ”foarte călduros” de gât pe fiecare din așa-zisă firmă profesionistă.

   -Acum cine trebuie să se calmeze?! 🙂 Zane…

   -Tu cum poți fi atât de calmă, Hayal?!

   -Dragă Zane, ai uitat că eu am făcut cursuri de arhitectură în liceu? Pot încerca să fac o schiță.

   -Încerci?! Trebuie să dai tot ce-i mai bun în schița aia, Hayal. Să urle a perfecțiune.

   -Ay, ay, căpitan!

   În seara cu pricina, acasă, îmi luasem o foaie, un creion și o radieră și începusem să schițez cum ar arăta, în viziunea mea, noua fațadă a clădirii. Am desenat, am șters, am desenat și iarăși am șters până când a ieșit ce mi-am dorit. Mai exact această planșă…

   În arhitectura clădirii nu am schimbat nimic, cum am spus mai sus, aceasta este una obișnuită de birouri. Ci doar am solicitat restaurarea pilonilor de marmură neagră, de la baza clădirii, cu rosturi din fâșii de metal. Am amplasat deasupra ușii rotative principale o placă cu numele companiei. Înlocuirea pomișorilor de pe lângă piloni cu brăduți în ghiveci, pentru a avea și pe timpul iernii ceva colorat în fața firmei. Înainte, pe jos nu se afla nimic, acum am adăugat un model făcut din marmură albă și neagră în formă de triunghiuri, ca să scăpăm de monotonie. Am hotărât că revopsirea benzii întrerupte de pe carosabil va da un suflu nou întregii redecorări și va completa tabloul. În fața clădirii se afla o peluză în formă circulară cu gazon natural și însoțit de flori, mai exact panseluțe și petunii, aceasta fiind conturată de bordură. Pe respectiva peluză era o fântână arteziană din piatră albă care necesita o restaurare gravă, de la estetică până la sistemul de apă. Iar lângă această piesă centrală a fațadei am pus alți doi brăduți în ghiveci și o pancardă dreptunghiulară din marmură albă cu numele companiei.

   După ore de muncă,  exploatare a imaginației și talentului la planșa mea, am prezentat-o lui Zane și echipei de arhitectură. Acestora le-a plăcut mult schița făcută de mine, iar echipa a fost de acord să o pună în aplicare.

Am reuşit şi de această dată să îmi îndeplinesc sarcinile, deşi a fost o mare provocare. Ce pot să spun… îmi place!

Articol pentru proba 5 Superblog 2018

Sursa foto: Arhiva personală, AIA Proiect

Advertisements

3 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.