Începutul meu în blogosferă

Începutul meu în blogosferă

   Totul a început în primul semestru din clasa a-9-a. A fost o perioadă extrem de ciudată pentru mine. Mă lovisem de prea mult nou în doar câteva zile și nu știam cum să mai fac față unui asemenea volum. Consider că este destul de greu să treci de la un mediu care era ca și a doua ta casă, gimnaziul, la un loc nou, un loc în care înveți să te descurci singur pentru că ești considerat deja destul de matur și responsabil, cu alte tipologii de oameni pe care încerci să-i descifrezi și nu-ți iese chiar la toți. Poate pentru voi este total opusă, dar aceasta este viziunea mea asupra liceului- o junglă urbană.

   A fost o perioadă de cunoaștere, atât la nivel de comunitate, cât și o cunoaștere a sinelui. Îmi descoperisem o nouă pasiune, dar și un talent- scrisul. Pornind de aici am creat și numele blogului- O lacrimă de cerneală, adică scris+sentimente. Acesta fusese unul dintre motivele pentru care m-am apucat de blogging, iar celălalt motiv fusese nevoia de a evada într-un loc în care știu că există oameni care apreciază munca mea. Din acest moment începe cu adevărat intrarea mea în blogosferă.

   Începusem timid, pe platforma WordPress, cu mici prezentări și apariții de carte, era singurul lucru pe care știam să-l fac atunci. Articolele erau destul de rare după cum îmi permitea și timpul. Încetul cu încetul devenise o responsabilitate plăcută, ca pe un copilaș de crescut, mă făcea să uit de tot ce se întâmplă la școală și să ocolesc stresul care se aduna după fiecare zi. Dar, la un moment dat, mai exact în urmă cu un an, am vrut să dau un refresh și să schimb ceva, să mă extind, adică să scriu despre tot ce înseamnă cinematografie, pentru că este unul dintre domeniile mele preferate. Și am reușit să realizez într-un singur an cât nu am făcut tot restul timpului. Am început să caut multe căi prin care să fac blogul cunoscut, cum ar fi: să postez regulat, să particip la evenimente din domeniu, să fiu originală, să organizez concursuri, să creez o comunitate (m-am gândit să o numesc comunitatea de lăcrămioare 🙂 ), am creat un logo, și am extins blogul pe mai multe rețele sociale, precum Facebook, Instagram și Pinterest.

   Mă gândeam chiar să trec la un domeniu plătit, ca să-mi pot transforma pasiunea, cu pași mici, în afacere, să trec la un alt nivel. Mă documentasem mult despre tot ce înseamnă acest pas în evoluția blogului. Aflasem că reprezintă o investiție pe care trebuie să o gestionezi cu cap, ca o adevărată afacere. Așa că, am decis să mai aștept. Să cresc și eu, dar și blogul, pentru că, cumpărarea unul domeniu ro înseamnă timp, bani, pasiune, dedicare și muncă, mai multă decât de obicei chiar.  Cred că momentul meu a sosit. Sunt pregătită pentru a trece la un alt nivel , un pas mare în lumea blogging-ului.

În concluzie, blogging-ul m-a ajutat și învățat o tonă de lucruri și aș putea spune cu inima deschisă că este o experiență pe care nu aș regreta-o niciodată.

Articol proba 11 SuperBlog 2018

Sursa foto: Domaz Facebook

Advertisements

5 comments

  1. In viata fiecaruia exista o cotitura, acel moment de redescoperire de sine. Ma bucur ca ai ales sa faci acest pas important si sa patrunzi in blogosfera. Iti voi urmari progresul cu mare drag. Legat de trecerea blogului la domeniu, stii bine ca te incurajez. Comunitatea de lacramioare sa creasca si sa devina visul tau implinit.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.