Jurnalul lui Hayal: Dreptul la vacanță

Jurnalul lui Hayal: Dreptul la vacanță

   Consider că oricine de pe planeta asta are dreptul la vacanță, indiferent dacă este prima, a 100-a sau ultima, fie ea vacanță la mare, exotică sau chiar vacanță cu Christian Tour. Orice om merită măcar câteva zile în care să se detașeze de viața pe care o trăiește și să se elibereze de toate energiile negative acumulate într-o lungă perioadă de timp. Că tot veni vorba de vacanță. A mea cum credeți că a fost?

   Prima mea vacanță, care mi-a rămas intipărită pe retină și stocată de neuronii mei pentru multă vreme de acum încolo, s-a întâmplă acum câțiva ani, într-o vară aproape spre final. Mi-am petrecut-o împreună cu două dintre cele mai bune prietene ale mele, Valentina și Ela. Ne știm încă din facultate, iar cu Ela s-a întâmplat chiar să lucrăm amândouă la Crossfire Enterprise. Ca să n-o mai lungim atât, propun mai puțin cu prezentările și mai mult cu vacanța aia!

   Revenind la subiectul nostru, eu, Valentina și Ela plănuiam să mergem cu trenul, într-o destinație aleasă întâmplător, pe o perioadă de câteva zile. Apropo, noi am luat decizia de a pleca extrem de random, mai exact într-o seară când vorbeam la telefon, iar Valentinei i-a venit această idee strălucită. Ea răsfoia o revistă în timp ce vorbea cu noi la telefon, până când a văzut un articol despre vacanțe, care purta titlul ”Christian Tour susține Dreptul la vacanțăși vorbea despre plăcerea de a pleca în vacanță și care, la finalul articolului, recomanda câteva destinații preferate de clienții Christian Tour. În cele din urmă am ales să mergem în Corfu pentru o săptămâna.

   Probabil vă așteptați ca acum să încep să povestesc pe larg această întâmplare plăcută a mea, cu un milion de adjective pompoase, interjecții și exclamații, să înșir totul ca într-o clasică compunere de clasa a 3-a, care se intitulează, de asemenea la fel de clasic, ”Vacanța mea de vară”, scrisă de un copil care a citit toate basmele existente până la vârstă aia. Dar ceea ce fac eu aici nu e compunere pentru școală, ci o narare a sentimentelor mele experimentate în acea perioada.

   Bineînțeles că am avut acel sentiment de gol în stomac înainte de a pleca în Corfu, care, pe parcursul drumului, se combinase cu entuziasm, nerăbdare și bucurie. Am avut parte de multe clipe frumoase și interesante, care s-au amplificat datorită prezenței Valentinei și a Elei, făcându-mă să simt totul la o intensitate și mai puternică. Pe lângă toate orele petrecute pe plajă, sub soarele plăcut de arzător, cu marea care se prefăcea în cerul senin și cele în care am gustat preparate specifice locului, care ne-au făcut se ne simțim ca în Răi, am reușit să și călcăm pe străzile din mica insulă de la Marea Ionică și să vedem adevărata viață simplă a localnicilor, fără sutele sau miile de turiști care sufocă insula cu prezența lor.

   Faptul că am reușit să am parte de o asemenea vacanță departe de casă, în care să pot uita de întreaga mea viață obișnuită pe care o am și să trăiesc câteva clipe de detașare totală, plus să am cele mai bune prietene alături de mine, m-au făcut să înțeleg cât de importante sunt vacanțele în viața oamenilor și ce efect vindecător pot avea ele pentru noi.

ARTICOL PROBA 1 SUPERBLOG SPRING 2019

 

Sursă foto: Pinterest

Advertisements

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.