Jurnalul lui Hayal: A avea sau a nu avea anunț publicitar

Jurnalul lui Hayal: A avea sau a nu avea anunț publicitar

A avea sau a nu avea anunț publicitar? Aceasta este întrebarea.

   Toată viața mi-am dorit să călătoresc în timp și să ajung în alte epoci și secole, să văd cu proprii ochi cum s-a scris istoria lumii. Probabil oricine ar fi extrem de încântat dacă i s-ar da ocazia de a călători în timp, nu-i așa?! Așa am fost și eu la început. Și da, am avut oportunitatea de a face o mică escapadă în trecut, dar nu a fost chiar cum mă așteptăm.

   Un prieten, pe numele lui Mike, este fizician și de ceva vreme se tot laudă că a reușit să construiască o mășinărie a timpului și că acum este pregătit să facă experimentul ăsta pe ființe umane, după multe încercări cu șoareci. Doar niște persoane fără câteva țigle pe casă ar accepta o așa propunere destul de ciudată în doar două secunde. Dar, aparent s-au găsit doi nebuni care să facă asta. Cine sunt ei? Păi, eu și vechiul meu prieten, Zane. El își dorea să viziteze perioada anilor 60 și să vadă ascensiunea trupei The Beatles, iar eu doream să merg la începuturile Americii. Eh bine, cel puțin asta trebuia să se întâmple, fiecare să călătorească unde a vrut, nu să ajungem amândoi, în același loc și unul cu totul greșit.

   Nu mă aflăm sub nicio formă la începuturile constituirii Americii, eram într-un oraș vechi, care era plin de clădiri în construcție și șantiere de lucru. Oamenii care treceau pe lângă noi erau îmbrăcați în culori neutre, bine apretate și cam largi. În timp ce mașinile ziceai că toate erau scoase de la rabla. Mi-am întors capul în dreapta și am văzut cum Zane se uita la fel de uimit ca și mine.

   -Zane, unde naiba am aterizat?!

   -Asta mă întreb și eu…se uită în jurul lui examinând peisajul, mai ales clădirea din spatele nostru. Hei, cred că știu locul ăsta!

   -Tu vorbești serios?!

   -Suntem în 1950. Anul în care s-a înființat Crossfire Enterprise.

   Avea dreptate! În fața noastră era aceeași clădire Crossfire, dar care avea acel aer de afacere la început de drum. Nu era chiar așa de opulentă și dichisită cum este în prezentul nostru. Deodată pe ușile companiei iese un bărbat care avea o față foarte familiară și, în timp ce mă holbam la el, îi fac semn lui Zane cu cotul.

   -Auzi, bărbatul ăla nu-i bunicul tău? Făcuse ochii cât cepele, începuse să se fâstâcească și să se fâțâie în jurul meu.

   -Ascunde-mă, Hayal! Nu trebuie să-și vadă nepotul arătos nenăscut încă! Până ca eu să spun ceva sau să mă apuce o criză de râs, Zane se ascunsese în spatele unui tufiș, care nu-l făcea deloc ascuns.

   -Cine ar crede că afacerea asta va ajunge în mâinile tale?! Poți să ieși de acolo, Mutulică! A plecat, oricum.

   -Pff, am fost aproape! Îți mulțumesc mult pentru ajutor, apropo!

   -Tu știi că, teoretic, Zane Crossfire nu era nici măcar în gândurile părinților tăi, nu?! Aruncă o privire destul de urâțică asupra mea, iar după câteva secunde izbucnim amândoi în râs.

   -Eu propun să facem ceva, măcar să treacă timpul mai repede.

   -Nu vrei să schimbăm complet istoria?! Așa…ca să treacă timpul. Și am revenit la expresia urâțică de dinainte.

   -Cineva vorbește serios aici! Compania avusese o ascensiune destul de anevoioasă, mai ales în primii ani. Parcă după doi ani de la înființare era să intre în faliment.

   -Wow! Știi povestea mai bine decât mine. Sunt surprins!

   -Revenind pe Pământ, ce vreau eu să zic e că putem preveni asta și să-i facem niște publicitate.

     -Scuze, Hayal, dar mica publicitate sau anunțuri publicitare abia îşi făceau apariţia în ’50. Bine,  primele forme ale publicității au apărut prin 1869, iar 1920 este anul în care întreaga industrie de publicitate a trecut printr-o transformare masivă, iar în anii ’40 apare televiziunea, dar din diverse cauze nu s-a impus imediat, ci 10 ani mai târziu. Aşa că…totul era cam la început. Dar ideea ta nu-i rea deloc, dacă tot suntem blocați aici.

   -Zane, oamenii puteau face anunțuri în Roma Antică și noi nu putem?!

   -Cred că am o idee.

   M-a alergat prin tot orașul, până când ajunsesem în piața din centrul acestuia, luase o goarnă și începuse să strige prin piață despre Crossfire Enterprise și să laude compania, dar nimeni nu-l asculta. Nici eu nu prea îl ascultăm, dar ideea lui chiar era una bună, așa că m-am băgat în jocul lui.

   -Ești cumva contabil, secretară, manager sau sponsor? Atunci meriți un loc în cea mai nouă companie de logistică din oraș, Crossfire Enterprise. Este proaspăt intrată pe piață și are nevoie de ajutorul vostru de a crește și pentru a deveni cea mai bună afacere. Vă așteptăm să faceți parte din cea mai tare echipă!

   Nici nu terminasem bine fraza, că deja nu mai mă aflăm în piața din centrul orașului. Eram înapoi în laboratorul lui Mike, alături de Zane, iar eu încă țipam ca nebuna.

   -Hayal ce tipi așa?! Poate vezi că v-am schimbat personalitățile în timpul călătoriei. Spune Mike în timp ce se uită foarte dubios la noi.

   -Upsi! Scuze, Mike!

   -Suntem bine, garantez! îl liniștește Zane.

   A doua zi, după toată harababura de ziua trecută, în care am călătorit puțintel prin timp, a trebuit ca amândoi să ne întoarcem la muncă. Spre surprinderea noastră nimic nu părea schimbat, nici măcar după prestația noastră de strigat pe stradă. Asta credeam noi, până când am ajuns în biroul lui Zane și am văzut pe perete o poză decolorată cu doi oamenii cocoțați pe un piedestal, cu lume în jurul lor și care păreau că vorbesc. M-am uitat mai atentă la poză și am observat că cei doi oamenii eram chiar Zane și cu mine.

   -Aparent nu am strigat degeaba. Încasările sunt mai mari cu 10% față de ieri când, știi tu, am fost cam plecați.  🙂 Îmi spune Zane care se uită pe hârtiile de pe birou.

 

Articol proba 3 SuperBlog Spring 2019

 

Sursă foto: Pinterest, Google Images

 

Advertisements

5 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.