Jurnalul lui Hayal: Pipălși care beau cafea

Jurnalul lui Hayal: Pipălși care beau cafea

   Cred că toată lumea asociază cafeaua cu două tipuri de persoane: polițiștii și corporatiştii. Eu una mereu așa am gândit. Când m-am angajat la firmă, primul lucru care a fost să-l fac a fost să beau o cafea. Îmi tot ziceam că abia aștept să mă angajez la corporație ca să beau cafeaua din termosul meu colorat. Și chiar de Crăciun, în primul an de PR, am primit un termos de la o prietenă. E cu Pantera Roz, apropo. Deci, dacă vedeți vreo nebună în autobuz cu un termos roz și cu Pantera Roz pe el înseamnă că eu sunt.

    După cum v-ați dat seama, sunt o fanatică băutoare de cafea, în special cea cu lapte și frișcă. Să nu uit de minunatul irish cream, care e bucățică de Rai. Nu mă luați pe mine cu espresso sau decafe, dacă îmi dați oricare tip care conține lapte mă cuceriți instant. Și desigur cu o doză generoasă de zahăr, că altfel simt cum îmi amărăște sufletul. Jumătate cafea, jumătate lapte, două linguri de zahăr și, poate, opțional niște frișcă. Asta e cafeaua perfectă pentru mine.

   Dacă eu sunt așa, nu vreți să-i vedeți pe colegii mei, mai ales că acum Crossfire Enterprise a achiziționat noi aparate de cafea, din magazinul online magNET.ro . Un nou tip de espressor automat Philips și-a făcut prezența pe holurile firmei și a făcut zilele mai bune pentru fiecare dintre noi. Serios, parcă și Virgil cel morocănos zâmbește mai mult acum. 🙂 Eu cred că sunt cea mai fericită cu venirea noului prieten, pentru că are un sistem de lapte LatteGo , care face o spumă de lapte fabuloasă cu acest LatteGo. Are o varietate de cafele făcute numai din boabe proaspete.

   Cu această mică ocazie, pentru că mai mereu se făceau cozi în dreptul aparatelor, am reușit să deprind și să delimitez mai bine câteva tipologii mari și late în domeniul băutorilor de cafea. Deci, hai să vi le spun și vouă. Atenție, secret de stat! 😉

  1. Băutorii amărui:

   Acel tip de oameni care nu doresc niciun fel de zahăr sau îndulcitor, nici măcar lapte, ci beau cafeaua în forma ei seacă. Cum puteți, oamenilor, să beți cafeaua în halul ăla? Nu vă amărăște sufletul? Eu nu aș putea. Un bun exemplu la acest tip este, din nou,  Virgil cel morocănos. Nu o să-l vedeți vreodată cu un pliculeț de zahăr un mână.

     2. Băutorii dulci și extrem de dulci:

    La această categorie mă încadrez și eu. Mai exact sunt acei oameni care nu se mulțumesc cu un singur plic de zahăr, ci pun toată cana de pliculețe în cafea. Suntem acei oameni care beau zahăr cu cafea, nu cafea cu zahăr. Și sincer, nu mă simt hiperactivă după atâta îndulcitor. Cred că suntem oamenii cei mai predispuși la diabet zaharat. Dar asta e. Ce să fac dacă e foarte bună?

     3. Băutorii spumoși:

   Sunt acele persoane care nu suportă să bea cafeaua simplă. Lor le place ca această băutură să aibă tot felul de chestii în ea. De la frișcă, spumă de lapte, la arome, bomboane și înghețată. Îi consider pe acești oameni extravaganți și care se respectă. Iar aici cel mai potrivit exemplu este, cu siguranță, Zane. El chiar respectă cafeaua.

    4. Băutorii singuratici/prietenoși:

   Ultima tipologie de pipălși care beau cafea. Aici  sunt două extreme. Ori sunt cei care își iau repede cafeaua și se închid iarăși în birou, fără să zică ceva. Cel mai probabil o să-i vezi având o cană uriașă cu ei, pentru că lucrează cu orele. Și mai sunt cei care își iau o cafea mică doar de dragul de a sta la bârfă cu colegi și  nu pot să bea o cafea singuri. Și bineînțeles, că acea cafea minusculă se bea în vreo 10 ore și 11 pachete de țigări, pentru că, normal, cei din această categorie fumează pachete zilnice.

 

Spre să va regășiți în tipologiile mele și poate chiar în exemplele mele, de ce nu. 😉

Proba 4 SuperBlog 2019

 


2 thoughts on “Jurnalul lui Hayal: Pipălși care beau cafea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.