Topul celor mai buni actori din secolul XX

Topul celor mai buni actori din secolul XX

1. Marlon Brando Jr. :

   Câștigător al unui premiu Oscar, a fost recunoscut ca cel mai bun actor al tuturor timpurilor, făcându-se remarcat în perioada 1950-1960, prin filmele ”Un tramvai numit dorință” și ”On The Waterfront”. Marlon Brando rămâne însă cunoscut publicului pentru rolul din ”Nașul”, unde îl joacă pe Vito Corleone.

 

 

 

2. Al Pacino:

   Actor italian american, Alfredo James este considerat un extrem talentat actor, care a câștigat Oscarul pentru cel mai bun actor cu filmul ”Parfum de femeie”. Apoi au urmat rolurile din ”Nașul 3”, ”Dick Tracy” și ”Glengarry Glen Ross”.

 

 

3. Robert De Niro:

   Cunoscut pentru talentul lui actoricesc, dar este cunoscut și ca regizor și producător american. De Niro a câștigat Oscarul datorită rolurilor interpretate în ”Nașul II” și ”Raging Bull”.

 

4. Jack Nicholson:

   Este regizor, actor, producător și scenarist american, care are în total 12 nominalizări și 3 premii Oscar. Acesta a câștigat Oscarurile cu filmele ”Zbor deasupra unui cuib de cuci” și ”Mai bine nu se poate”.

 

 

 

 

 

5. James Stewart:

   A trăit în perioada 1908-1997 și a fost arhitect, dar și actor scoțian. Și-a început cariera de actor prin muzicalurile de pe Brodway. Printre filmele care l-au făcut celebru se numără: ”O viață minunată”, ”În spatele ferestrei” și ”Amețeală”.

 

 

 

6. Cary Grant:

   A fost actor de origine britanică și considerat una dintre marile stele americane de film, datorită eleganței sale, farmecului și stării de spirit. A fost apreciat vreme de zeci de ani și laureat al Premiului Oscar. Filme în care a jucat sunt: ”Gona după hoț”, ”O aventură de neuitat” și ”Șarada”.

 

 

 

 

7. Humphrey Bogart:

   A fost actor american de teatru și de film, considerat de critici și cinefili un adevărat simbol al cinematografiei. A fost și câștigător al unui premiu Oscar, iar printre filmele în care a jucat se află: ”Șoimul maltez”, ”Casablanca” și ”Regina africană”.

 

 

 

 

8. John Wayne:

   Poreclit Duke, John Wayne își începe cariera de actor american prin filmele mute și devine un simbol masculin al Americii. Acesta a fost vedeta filmelor de tip western, ca de exemplu: ”Cautatorii”, ”Rio Bravo” și ”Pistolarul”.

 

 

 

 

9. Spencer Tracy:

   Cu o carieră de 37 de ani, Spencer Tracy a fost actor de teatru și film. Acesta a jucat în 74 de filme și a câștigat de două ori premiul Oscar. Printre filmele în care acesta a jucat se află: ”Ghici cine vine la cină?”, ”Procesul maimuțelor” și ”Coasta lui Adam”.

 

 

10. Kirk Douglas:

Este producator și actor american, cu o carieră de peste 40 de ani și deținător a două premii Oscar, unul pentru producția filmului ”Zbor deasupra unui cuib de cuci” și unul pentru rolul din ”Wall Street”. Joacă în primul său film în 1946, ”Dragoste ciudată”, continuând cu o mulțime de alte lungmetraje, precum: ”Wonder Boys”, ”Van Gogh” și ”Umbra unui uriaș”.

 

 

 

Sursa foto: Google Images


4 thoughts on “Topul celor mai buni actori din secolul XX

      1. musai sa nu-l scapi din vedere pe tovarășu’ Leonardo Dicaprio, care după mine e noul Al Pacino…

        Liked by 1 person

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.